Lovšin v zadevi Čehov ne priznava krivde

Nekdanji prvi mož Intereurope Andrej Lovšin na sodišču ni priznal zlorabe položaja v zvezi z naložbo v logistični center Čehov.

Objavljeno
15. december 2014 13.41
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Koper − Nekdanji prvi mož Intereurope Andrej Lovšin na današnjem predobravnavnem naroku v kazenskem postopku, v katerem mu tožilstvo očita nadaljevanje kaznivega dejanja zlorabe položaja v zvezi z naložbo v logistični center Čehov, krivde ni priznal. Poudaril je, da je šlo za dober posel, njegova obramba pa vztraja, da zemljišča niso bila preplačana.

Lovšin, ki je še v enem predkazenskem postopku na koprskem sodišču, in sicer v zvezi s posli Intereurope v Ukrajini, se je pred sodiščem znašel zaradi poslov pri gradnji terminala Čehov v Rusiji. Lovšin je mimo nadzornega sveta vložil več kot 140 milijonov evrov, novemu vodstvu pa ga je uspelo prodati le za 45 milijonov evrov. Soglasje nadzornikov za to naložbo je Lovšin pridobil šele naknadno. Za nakup zemljišča v Moskvi se je dogovoril, še preden je o tem odločala uprava družbe.

Nekdanji predsednik uprave koprske družbe danes krivde ni priznal, ni pa se izjasnil o dejstvih iz obtožnice. »Menim, da so obtožbe neutemeljene. Še vedno sem prepričan, da je šlo za dober projekt, ki bi se moral dokončati in ki bi gotovo prinašal dobiček,« je izjavil po zaključku obravnave, na vprašanja medijev pa ni hotel odgovarjati. V zvezi s postopkom podpisa dogovora z ruskimi partnerji je pojasnil zgolj to, da ne govori rusko.