Madžara s ponarejenimi evri poskušala plačati kazen

Kazen zaradi neveljavne vinjete je madžarski par na avtocesti poskušal poravnati s štirmi bankovci, trije so bili ponarejeni.

Objavljeno
04. december 2014 16.17
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Murska Sobota - Policisti in kriminalisti iz Murske Sobote so minuli teden ponoči na pomurski avtocesti prijeli 34-letnega in 33-letno Madžarko, ki so ju zalotili s šopom ponarejenih bankovcev. Madžarske par je uporabljal kombinirano vozilo, s katerim sta nameravala potovati preko Slovenije v Italijo, vendar na vetrobranskem steklu nista imela veljavne vinjete, temveč pretečeno. To so ob kontroli opazili delavci darsa in jima spisali kazen, ki pa sta jo hotela plačati s ponarejenim denarjem.

»Ob postopku z delavci darsa sta plačala izrečeno kazen zaradi vožnje z neveljavno vinjeto, s štirimi bankovci za 50 evrov, od katerih so bili trije ponarejeni,« so danes sporočili iz murskosoboške policijske uprave. Madžarka je po aretaciji policistom izročila še 37 ponarejenih bankovcev za 50 evrov z osmimi različnimi serijskimi številkami. Ob tem sta osumljena priznala, da sta nameravala vse ponarejene bankovce unovčiti oziroma zamenjati na območju Slovenije ali Italije. Policisti so par pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper oba odredil pripor.