Manj prihodkov za državno blagajno, več kriminala

Na mednarodni konferenci strokovnjaki iskali rešitve za svetovni problem - črni trg tobačnih izdelkov.

pon, 12.02.2018, 08:00

Če je včasih veljalo, da tihotapljenje cigaret in razvejen črni trg »le« prikrajšata državne blagajne za obvezne dajatve, strokovnjaki zdaj ugotavljajo, da to lahko pomeni tudi grožnjo za nacionalno varnost. Nobena skrivnost namreč ni, da se organizirane kriminalne združbe in teroristične skupine financirajo tudi z izkupičkom od tihotapljenja tobačnih izdelkov.

Že v preteklosti, še preden je znanost toliko napredovala, da so dokazali škodljive učinke uporabe tobaka na zdravje ljudi, je bilo tihotapljenje tobačnih izdelkov razširjeno in donosno. Ko so države sklenile imeti pregled in svoj delež pri trgovini, so se začele širše razprave, kako zajeziti ta svetovni problem. Odgovore so strokovnjaki iskali tudi na nedavni mednarodni konferenci Tobacco Road v Rimu.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor