Mariborski kriminalisti ujeli preprodajalce kokaina

V akciji so policisti zasegli skoraj 1,3 kilograma kokaina. Četverici grozi zaporna kazen od petih do 15 let zapora.

čet, 26.01.2012, 14:09

Maribor - Kriminalisti so po večmesečnem zbiranju obvestil v ponedeljek na prste stopili kriminalni združbi, ki se je menda ukvarjala s preprodajo mamil. Zasegli so ji skoraj 1,3 kilograma precej čistega kokaina, za katerega bi na trgu lahko iztržili okrog 100.000 evrov.

Hudodelska združba je štela pet članov, od tega štiri Slovence in enega Avstrijca. Vodja združbe, katere najmlajši član šteje 21 let, je bil 46-letnik iz okolice Ptuja.

Po besedah Roberta Munde, vodje sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave, je mreža preprodajalcev kazniva dejanja izvajala na območju Maribora in Ptuja, in sicer od lanskega avgusta.

Organi pregona so združbi na prste stopili z uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov. Zasegli so ji 1092 gramov kokaina, pri preiskavi vozila njenega najstarejšega člana, 46-letnega vodje, pa še 200 gramov.

Zasegli so tudi več predmetov, povezanih s kaznivimi dejanji s področja prepovedanih drog (avtomobile, denar...), in pištolo.

Za zavarovanje premoženjske koristi, pridobljene z izvajanjem kaznivih dejanj, so kriminalisti specializiranemu državnemu tožilstvu predlagali, naj izda sklep o začasnem zavarovanju zahtevka za odvzem premoženjske koristi v predkazenskem postopku; ta znaša dobrih 40.000 evrov.

Enega osumljenca so prijeli v središču Ptuja, preostale slovenske državljane pa v okolici najstarejšega slovenskega mesta; Avstrijcu so na sled prišli organi naše severne sosede in ga vtaknili v pripor. Enaka usoda je doletela štiri Slovence.

Zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami so jih kriminalisti v torek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ta pa je zanje odredil pripor.

Če bodo spoznani za krive, jim grozi od pet do 15 let zapora.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se