Mariborski policisti izsledili pobeglega motorista

V prometni nesreči sta bila udeležena 65-letni pešec in motorist. Pešec je v nesreči izgubil življenje.

Objavljeno
28. oktober 2017 11.11
oba*prometna
A. S. H., STA
A. S. H., STA
Maribor - Policisti so v petek nekaj po 23. uri izsledili 18-letnega motorista, ki ga sumijo pobega s kraja prometne nesreče sinoči na Limbuški cesti v Mariboru. Motorist, ki je brez vozniškega dovoljenja, je trčil v 65-letnega pešca, ki je prečkal vozišče izven prehoda za pešce. Pešec je podlegel poškodbam že na kraju nesreče, so sporočili s PU Maribor.

O prometni nesreči so policijo obvestili v petek nekaj pred 21. uro. Kot so ugotovili policisti, je nesrečo povzročil motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca. Povzročitelj je motor pustil na kraju dogodka in peš odšel, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor.

Policisti so povzročitelja izsledili okoli 23. ure, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitve poškodovanca brez pomoči. Zaradi drugih prekrškov so mu že izdali plačilni nalog.

Na kraj prometne nesreče so sicer takoj po obvestilu poslali policiste in reševalce, ki so se trudili pomagati poškodovanemu 65-letniku, a je ta po približno 40 minutah boja za življenje umrl.

Prav tako sta na kraj nesreče odšla tudi dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru.