Mariborski policisti prijeli 60-letnega preprodajalca tablet

Moškemu so zasegli 1200 tablet, ki jih je nameraval prodati osebam, ki so vključene v metadonski program.

Objavljeno
21. marec 2016 15.18
mpi/farmacija
Ti. K., STA
Ti. K., STA
Maribor − Mariborski policisti so po večmesečnem zbiranju obvestil prejšnji teden prijeli in pridržali 60-letnega Mariborčana, ki ga sumijo najmanj enajstih kaznivih dejanj preprodaje tablet. Osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi istih dejanj, so zasegli 1200 tablet, ki jih je nameraval prodati osebam, ki so vključene v metadonski program.

Kot so danes sporočil s Policijske uprave Maribor, so 60-letnika prijeli prejšnji teden, ob prijetju pa pri njem našli in zasegli 300 tablet pomirjeval.

Na podlagi sodne odredbe so preiskali njegovo stanovanje in tam našli še 67 tablic pomirjeval ter 12.300 evrov gotovine, o kateri sumijo, da si jo je protipravno pridobil s prodajo tablet.

Osumljenca so v preteklosti že obravnavali za tovrstna kazniva dejanja in je bil dvakrat tudi pravnomočno obsojen na pogojno zaporno kazen. Prvič je bil obsojen na sedem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, drugič na deset mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je sicer zagrožena kazen od enega do deset let zapora.

Policisti so po zaključenem pridržanju osumljenca privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.