Med Ajdoviščino in Selom trčila štiri vozila

Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila 27-letna voznica, državljanka Moldavije.

Objavljeno
11. februar 2016 14.24
oba*Nesreča Zagajski Vrh
S. P.
S. P.

Ajdovščina − Na hitri cesti med Ajdovščino in Selom so v prometni nesreči trčila tri osebna vozila in tovornjak. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe, so sporočili s policije.

Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila 27-letna voznica, državljanka Moldavije. V bližini viadukta pred izvozom za naselje Selo je zapeljala na desno stran ceste v kanal, nato pa se zaletela v varovalno odbojno ograjo na sredini vozišča. Osebno vozilo je nato zavrtelo in obstalo je na sredini hitre ceste.

V prometni nesreči se je domnevno lažje telesno poškodoval 31-letni sopotnik v vozilu. Na kraju so mu reševalci NMP ZD Ajdovščina nudili prvo pomoč in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Z voznico sta bila v avtu tudi otroka, ki pa nista bila poškodovana.

Za njo je pripeljal voznik, ki mu je uspelo še pravočasno ustaviti, kot tudi voznici za njim. Za njima pa je pripeljala 50-letna voznica osebnega avtomobila in trčila v obe vozili, ki jima je uspelo varno ustaviti.

Prometni policisti so moldavski voznici zaradi storjene kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 38. člena navedenega zakona) izrekli globo. Prav tako je bil plačilni nalog izdan 50-letni voznici osebnega avtomobila zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost).