Med begom trčil v policiste, ustavil ga je stinger

Policisti pozivajo vse voznike, ki so se včeraj morali umikati tatovoma goriva med begom, naj se javijo.

Objavljeno
31. avgust 2015 11.41
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Kranj - Kraja goriva se včeraj ni po načrtih izšla voznikoma, saj so ju pri tem zalotili gorenjski policisti za izravnalne ukrepe. Ti so zvečer na bencinskem servisu na avtocesti opazili dva avtomobila, ki sta po točenju goriva pospešeno odpeljala proti Kranju.

»Eden, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice, je mimo policistov v civilnem avtomobilu zapeljal celo čez pločnik ob restavraciji na bencinskem servisu. Policisti so zato zapeljali za obema, saj so posumili, da sta voznika kradla gorivo,« je sporočil tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj Bojan Kos in dodal, da se je njihov sum hitro izkazal za utemeljenega, ko sta voznika med begom nevarno prehitevala in ogrožala ostale voznike.

Policisti so zato z zasledovanjem, ki je že postalo nevarno, prenehali in o voznikih obvestili svoje kolege, ki so na Spodnjem Brniku hitro izsledile enega od avtomobilov. »Več policijskih patrulj, v pomoč gorenjskim policistom so prišle tudi ljubljanske patrulje, so od tam naprej voznika starejšega VW golfa ustavljale s sireno in modro lučjo, česar voznik ni upošteval. Proti Zalogu je vozil nevarno, nekontrolirano prehiteval vozila pred seboj, udeleženci pa so se mu zato umikali s ceste. Med nevarno vožnjo je voznik trčil tudi v službeni avtomobil policistov, kar pa ga ni ustavilo, eden od voznikov pa je pri gasilskem domu v Zgornjem Brniku v izogib čelnemu trčenju zapeljal celo na dvorišče,« je nadaljeval Kos.

A nato se je njegov beg le končal, ko so ga pri Cerkljah počakali s sredstvi za prisilno ustavljanje motornih vozil oziroma s »stingerjem«, ki ga je voznik prevozil. Zaradi izpraznjenih pnevmatik ni več mogel voziti hitro, policisti pa so ga po krajši vožnji varno ustavili. »Na avtomobilu so bile nameščene ukradene registrske tablice, voznik pa je vozil krepko pod vplivom alkohola, saj je imel v izdihanem zraku 0,86 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka,« je povedal Kos.

Kasneje pa so kranjski policisti izsledili tudi drug avtomobil, šlo je za belo Seat cordobo, na katerem so bile prav tako nameščene ukradene registrske tablice LJ-N8-10N. Voznik tega avtomobila je bežal z ugasnjenimi lučmi, pri
Brniku pa je v križišče zapeljal v rdečo luč.

»Oba voznika bosta obravnavana zaradi tatvine in nevarne vožnje v prometu, prosimo pa vse, ki so se tema dvema avtomobiloma umikali, naj se čim prej javijo policiji na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200,« je priče pozval Kos.