Med malopridneži tudi sodni izvršitelj

Osumljenec, ovaden oktobra 2015 je zdaj v priporu. Osumljeni samostojni podjetnik je oškodovan najmanj 50 delavcev.

Objavljeno
24. junij 2016 18.57
jer/Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Novo mesto - V novomeškem primeru je bila pred časom podana kazenska ovadba zoper 48-letnika in 47-letnico iz Novega mesta zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj oškodovanja upnikov. 48-letnik je bil priveden na zaslišanje na Okrajno sodišče Novo mesto, kjer je bil zanj odrejen pripor.

Osumljenca sta bila že v oktobru 2015 ovadena za istovrstna kazniva dejanja. Takrat so kriminalisti podali kazensko ovadbo tudi zoper 54-letnega moškega iz Ljubljane, sicer sodnega izvršitelja in zoper 37-letnika iz Novega mesta, sicer direktorja dveh povezanih gospodarskih družb.

Med malopridneži tudi sodni izvršitelj

Vodja sektorja kriminalistične policije na novomeški policijski upravi France Božičnik je povedal, da so bili osumljenci že v oktobru 2015 ovadeni za istovrstna kazniva dejanja. Takrat so kriminalisti podali kazensko ovadbo tudi zoper 54-letnega moškega iz Ljubljane, sicer sodnega izvršitelja, 37-letnega osumljenca iz Novega mesta - direktorja dveh povezanih gospodarskih družb. S kriminalistično preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljeni samostojni podjetnik, ki se je ukvarjal z gradbeništvom v letu 2009 zavestno prenehal plačevati prispevke za socialno varnost zaposlenih delavcev. Oškodovanih je najmanj 50 delavcev.