Medicinska sestra ubila 38 bolnikov?

Karabinjerji aretirali 42-letno medicinsko sestro Danielo Poggiali. V času njenen izmene je v sumljivih okoliščinah umrlo 38 bolnikov.

Objavljeno
25. november 2014 11.30
Posodobljeno
25. november 2014 14.00
reu/ HEALTH-ECOLI/
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Rim − Italijanska policija je na 42-letno medincinsko sestro Danielo Poggialio postala pozorna, ko je v bolnišnici umrl 78-letni bolnik Rosa Calderoni. Ta je bil hospitaliziran zaradi nenevarne bolezni, vendar je čez nekaj dni umrl. Preiskava je pokazala, da je upokojenec umrl zaradi smrtonosne doze kalija, ki naj bi mu jo v telo vbrizgala medicinska sestra. Kalij, ki lahko povzroči zastoj srca, je zelo težko odkriti, saj se v telesu razgradi v nekaj urah po smrti.

Sodelavci so Poggialiovo opisali kot hladnega človeka, ki pa je vedno rada delala. V preteklosti naj bi jo v bolnišnici že obravnavali, ker je proti koncu svoje izmene enemu izmed bolnikov dala izredno močan laksativ, s čimer je hotela otežiti delo za naslednjo izmeno.

Po aretaciji je italijanska policija na njenem mobilnem telefonu našla fotografijo, na kateri z nasmeškom na obrazu pozira pred mrtvim bolnikom, pri čemer drži palca navzgor. Po neuradanih informacijah naj bi se na bolnike spravila, ker so ji šli oni oziroma njihovi soorodniki na živce. »V času njene izmene so v bolnišnici zabeležili 38 sumljivih smrti, od tega jih je deset zelo sumljivih,« je povedal generalni javni tožilec Alessandro Mancini.