Mimović in Petrič ostajata v priporu

Nekdanji največji večinski lastnik CPL je v priporu od četrtka, zadnji direktor podjetja pa je od petka v hišnem priporu.

Objavljeno
14. januar 2014 16.38
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je danes s sklepom zavrnil pritožbe zagovornikov obdolženih nekdanjega največjega večinskega lastnika CPL Ranka Mimovića ter zadnjega direktorja CPL Stanka Petriča, ki sta se pritožila na odrejeni pripor, so za STA sporočili s sodišča.

Preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča je za Mimovića malo pred polnočjo v četrtek odredila 30-dnevni pripor, za Petriča pa v petek v zgodnjih jutranjih urah hišni pripor.

Mimoviću je sodnica pripor odredila zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti, za Petriča pa so na ljubljanskem okrožnem sodišču pojasnili, da se da ponovitvena nevarnost preprečiti z drugim milejšim ukrepom.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada so minulo sredo izvedli 27 hišnih preiskav, v katerih so iskali dokaze za utemeljitev sumov finančnega izčrpavanja Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) in hčerinskih družb KPL in Tovarna asfalta Črnuče (TAČ). Začasno so pridržali šest oseb, štiri pa so po koncu preiskav izpustili iz pridržanja.

Mimović naj bi v letih 2012 in 2013 dvema svojima podjetjema - Pateri iz Vidma in istoimenski družbi iz Ljubljane - na račun CPL, KPL in TAČ zagotovil za več kot štiri milijone evrov premoženjske koristi, medtem ko Petriča kriminalisti sumijo pranja denarja.