Miro Senica zaradi objave dokumentov ovadil Bojana Požarja?

V odvetniški pisarni Mira Senice pravijo, da ta ni vložil neposredne kazenske ovadbe proti uredniku spletnega portala.

pet, 08.07.2011, 12:55; spremenjen: 14:42

Ljubljana - Miro Senica zaradi objave dokumentov ovadil Bojana Požarja? Odgovornega urednika spletnega portala Požareport Bojana Požarja in samostojnega novinarja Mitjo Lomovška je zaradi objave tožilske dokumentacije v zadevi Baričevič ovadil ljubljanski odvetnik Miro Senica.

Omenjeni portal je dokumente objavil marca letos v članku z naslovom Afera Baričevič, dokumenti tožilstva: dve priči videli bežati Mira Senico!

Vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič je za Požareport prejem ovadbe potrdila, na vprašanje, v kateri fazi je zadeva, pa je odgovorila, da "tožilska odločitev še ni bila sprejeta." Domnevno gre za sum kaznivega dejanja objave (izdaje) uradne tajnosti, za kar je zagrožena kazen do pet let zapora.

Bojan Požar menda ne verjame, da "bi državno tožilstvo zaradi objave dokumentov, označenih z besedico interno, ne pa uradna tajnost, sploh lahko začelo kazenski postopek zoper novinarje," in dodaja, da "želi Senica, najverjetneje pa tudi Kresalova, s kazensko ovadbo doseči, da bi tožilstvo in policija v postopku preverjanja ovadbe in zbiranja obvestil ugotovila, kako smo prišli do tožilske dokumentacije".

Na današnje pisanje Požareporta so se odzvali v odvetniški pisarni Mira Senice, kjer so v izjavi za javnost zapisali, da Miro Senica ni vložil neposredne kazenske ovadbe proti Bojanu Požarju in Mitji Lomovšku.

"Miro Senica je zaradi članka, ki je bil v mediju pozareport.si objavljen 28. marca 2011 in ki je objavil del tožilske dokumentacije, na Okrožno sodišče v Ljubljani vložil zahtevo za notranji nadzor zaradi razkritja spisne dokumentacije javnosti. Na to zahtevo je sodišče odgovorilo, da so nadzor opravili in da pri njih do uhajanja dokumentacije ni prišlo," so za dnevnik.si odgovorili iz odvetniške pisarne in dodali, da je Miro Senica "na Okrožno državno tožilstvo podal kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, ki je v nasprotju s svojo dolžnostjo varovanja tajnosti omogočil, da se je medij seznanil z vsebino in pridobil kopije spisa, v katerih je bil omenjen Miro Senica."

Prijavi sovražni govor