Mladoletnega morilca izdal selfi

Srednješolski igralec ameriškega nogometa je prijateljem poslal selfi, v ozadju fotografije pa je bilo vidno truplo srednješolke.

Objavljeno
05. marec 2015 13.59
ap-Seven Dead Babies Arrest
Mi. K., kroniika
Mi. K., kroniika
Pittsburgh − Srednješolski igralec ameriškega nogometa, 16-letni Maxwell Marion Morton, je policiji v zvezni državi Pennsylvania priznal, da je ubil sovrstnico Ryan Mangan. Mladoletni morilec se je sicer razkril sam, ko je nekaterim prijateljem prek mobilne aplikacije Snapchat poslal selfi, na katerem je bilo v ozadju vidno truplo najstnice.

Snapchat je aplikacija, ki poskrbi, da se poslana fotografija v največ desetih sekundah trajno izbriše. Enemu izmed prejemnikov fotografije pa je uspelo narediti posnetek zaslona mobilnega telefona, še preden se je fotografija izbrisala, poroča ameriški spletni portal Huffingtonpost.

Ob fotografiji pa je Morton zapisal: »Ryan ni bila zadnja.« Ko je mati izvedela, da ima njen sin fotografijo s kraja zločina, je zadevo prijavila policiji. Ta je na vrata mladoletnika potrkala s sodnim nalogom za hišno preiskavo, med katero so v kleti našli pištolo, s katero je obetavni mladi športnik ubil svojo vrstnico.