Mladoletnici ubili 16-letnega brata

11-letna in 15-letna sestra v ZDA ustrelili mladoletnega brata. Motiv za zdaj ni znan.

Objavljeno
08. januar 2015 10.59
reu/USA-CRIME/TULSA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
White Springs − Policisti v ameriški zvezni državi Florida so aretirali 11-letno Nicole Kornegay in njeno štiri leta starejšo sestro Ariel in ju obtožili umora 16-letnega brata Damiena, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Policija je dobila obvestilo, da sta deklici pobegnili od doma, čeprav ni jasno, kdo je policijo o tem obvestil, saj staršev ni bilo doma.

Nekaj ur po pobegu je policist opazil pogrešani mladoletnici in pristopil do njiju. Policistu sta povedali o streljanju na njunem domu, ta pa je njun domači naslov nemudoma poslal policijsko patruljo, ki je v dnevni sobi hiše našla mrtvega brata. »Prvi izsledki preiskave kažejo, da je 15-letna sestra iz spalnice staršev vzela pištolo, s katero je nato ustrelila brata,« je povedal tiskovni predstavnik šerifovega urada v mestu White Springs Murray Smith.

Kakšno vlogo je pri tem imela mlajša sestra, ameriški mediji ne poročajo. Policija je aretirala obe in ju obtožila naklepnega umora, sodnik pa je zanju odredil pripor brez možnosti varščine.

Za zapahi sta se znašla tudi starša, 37-letni Keith Kornegay in 33-letna Misty Kornegay, ki so ju obtožili zanemarjanja otroka. Policisti so namreč v eni izmed sob hiše našli tudi njunega triletnega otroka, medtem ko sta bila starša po opravkih zunaj mesta. Triletnika je začasno prevzela socialna služba.