Mladoletniki s teptalcem snega divjali okoli skakalnice

Trije mladci so v Logatcu s teptalcem snega podrli ograjo okoli skakalnice, nato pa so zbežali v gozd.

Objavljeno
15. april 2015 18.32
Mihael Korsika, kronika
Mihael Korsika, kronika
Logatec – Trije mladoletniki so si konec marca privoščili divjo vožnjo s teptalcem snega, ki je bil parkiran ob treh skakalnicah na hribu Sekirica v Logatcu. Enega izmed dveh teptalcev so spravili v pogon, nato pa z njim podrli deset metrov ograje. Povzročili so za 1500 evrov škode.

Policisti so kazensko ovadili vse tri mladoletnike, ki so po navedbah ljubljanske policijske uprave pred slabim mesecem dni razgrajali na območju treh logaških skakalnic. Osumljeni so 26. marca najprej vlomili v leseno brunarico, neposredno ob skakalnicah hriba Sekirica. Iz notranjosti so mladoletni prestopniki ukradli alkoholne pijače in razpršila z barvo, nato pa sta dva izmed njih v brunarici našla tudi ključe dveh teptalcev snega, ki sta bila ob skakalnici in čakala na prihodnjo zimo.

Ob odkritju ključev je bila očitno skušnjava prevelika, saj sta se mladeniča odločila, da se bosta preizkusila kot voznika snežnega teptalca. Enega izmed obeh teptalcev jima je uspelo spraviti v pogon in sta se podala na kratko, a divjo vožnjo. »Med vožnjo sta podrla deset metrov ograje ob izteku skakalnice, prav tako sta razbila vetrobransko steklo stroja, tako da sta jo zbila iz kabine,« so včeraj sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Njihovo divjanje in izživljanje na območju skakalnic je opazil občan, ki je o tem obvestil policijo na interventno številko 113. Po tem dejanju so vsi trije pobegnili v bližnji gozd, logaški policisti pa so se nemudoma napotili na kraj dogajanja in mladeniče v gozdu kmalu izsledili ter jih predali staršem. Policisti so vse ukradene teptalce zasegli in vrnili Smučarskemu skakalnemu društvu Logatec, ki je lastnik skakalnic in objektov ob njih.

Policisti so vložili kazensko ovadbo zoper tri mladoletnike, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja velike tatvine, medtem ko so dva izmed njih ovadili tudi zaradi poškodovanja tuje. Vsem trem zaradi velike tatvine grozi do pet let zapora, dvema pa zaradi poškodovanja tuje stvari grozi denarna kazen ali zaporo do dveh let.