Morilcu policista najvišja zaporna kazen

Okrožno sodišče v Ljubljani je Sama Tadina zaradi umora in poskusa umora policista obsodilo na 30 let zapora.

Objavljeno
01. februar 2016 11.07
Sojenje Tadin
Mi. K.
Mi. K.

Ljubljana − Samo Tadin je na petkovem predobravnem naroku priznal, da je 4. julija lani namerno povzročil prometno nesrečo na Ižanski cesti, v kateri je 4. julija umrl 33-letni policist Igor Mauser, z lažjimi poškodbami pa se je izvlekel njegov sopotnik v službeni škodi octavii, 26-letni Kristjan Čož. Tožilstvo je za umor predlagalo 25 let zapora in za poskus umora 15 let zapora ter nato izrek enotne kazni 30 let zapora.

Hudo ranjenega so v bolnišnico odpeljali tudi povzročitelja nesreče 44-letnega Sama Tadina. Več tednov je bil v kliničnem centru, nato so ga premestili na rehabilitacijo v URI Soča, zanj pa so 4. septembra odredili pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Tega mu je sodišče zdaj podaljšalo do 30. januarja.

Kot se je kmalu izkazalo, je bila prometna nesreča pravzaprav naklepno čelno trčenje, ki ga je Tadin izzval, da bi se maščeval policiji, čeprav policist Mauser z njim ni imel nikoli opravka, je pa res, da je morala policija proti Tadinu večkrat posredovati zaradi nasilja nad nekdanjo partnerko.