Nepravilnosti pri izdaji delovnih dovoljenj za tujce

Izvedli so 33 hišnih preiskav pri fizičnih in pravnih osebah in prostorih državnih organov.

Objavljeno
23. oktober 2014 11.35
Posodobljeno
23. oktober 2014 11.35
kze*Hubelj
J. S., kronika, STA
J. S., kronika, STA
Ljubljana - Ljubljanski kriminalisti so pod drobnogled vzeli sume nepravilnosti pri izdaji delovnih dovoljenj za tujce, poroča STA. V okviru preiskave so v torek izvedli 33 hišnih preiskav pri fizičnih in pravnih osebah in prostorih državnih organov zaradi suma storitve kaznivih dejanj, po neuradnih informacijah naj bi obiskali tudi ljubljanski zavod za zaposlovanje.

Storitve kaznivih dejanj je trenutno osumljenih 20 fizičnih in pet pravnih oseb, preiskave pa so v torek potekale na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Kranj, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave.

"V preiskavah, ki jih usmerja specializirano državno tožilstvo, je bila zasežena dokumentacija in nosilci elektronskih podatkov, ki bodo v nadaljevanju služili kot dokaz,"so še pojasnili. Po končanih preiskavah nihče od vpletenih ni bil pridržan.

Po poročanju časnika Večer naj bi kriminalisti preiskovali dokumente slamnatih podjetij, ki sploh niso bila aktivna. Zavodu za zaposlovanje naj bi posamezniki tako izročali dokumentacijo za izdajo delovnega dovoljenja, s katerim se je prikazovalo, da želijo podjetja zaposliti tujce.