Moški osumljen poskusa umora, motiv za napad ljubosumje

Petindvajsetletnik je v garaži na Groharjevi ulici v Ljubljani večkrat zabodel moškega, s katerim se sicer nista poznala.

Objavljeno
20. november 2013 13.15
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Policisti so konec oktobra po prejetem obvestilu na Groharjevi ulici v Ljubljani našli moškega z več vbodnimi ranami in urezninami.

Osumljenca, ki ga je domnevno zabodel, so kriminalisti prijeli minuli petek, trenutno je v hišnem priporu. Osumljeni in žrtev se med seboj nista poznala, motiv za napad pa je bil ljubosumje, so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da je 25-letnik z območja PU Celje pričakal oškodovanca, ga s pretvezo, da potrebuje pomoč, zvabil v eno izmed garaž na Groharjevi ulici in ga prosil, da mu iz prtljažnika pomaga odnesti nekaj predmetov. Ko je bil moški s hrbtom obrnjen proti osumljencu, ga je ta napadel z nožem in večkrat zabodel.

Žrtvi je med prerivanjem uspelo izpuliti nož in pobegniti s kraja dogodka. Z osebnim vozilom je pobegnil tudi osumljenec, ki ga policisti v preteklosti še niso obravnavali zaradi nasilnih kaznivih dejanj, a so ga kriminalisti prejšnji teden izsledili.