Moški zahteva odgovornost policije, ker je ustrelila njegovega psa

Ian Anderson pravi, da se mu je zaradi smrti psa podrl svet.

Objavljeno
18. marec 2015 12.12
reu+BRAZIL GUNS
J. M., kronika
J. M., kronika

San Diego – Prebivalec kalifornijskega San Diega zahteva natančno preiskavo in odgovornost lokalne policije, ker je eden od policistov ustrelil njegovega bulterierja Burberrya.

Ian Anderson je medijem povedal, da je spal v svojem domu, ko ga je ob 5. uri zjutraj zbudilo glasno razbijanje po vhodnih vratih. Ko jih je odprl, je pred seboj zagledal uniformirane policiste, ki so se odzvali na klic o nasilju v družini. Izkazalo se je, da so si napačno zapisali naslov in zgrešili prizorišče domnevnega domačega nasilja.

Glasno trkanje pa ni zbudilo le 24-letnika ampak tudi njegovega 6-letnega bulterierja, ki je policiste pozdravil z glasnim lajanjem. Prerinil se je do vrat in najbližji policist ga je celo pobožal po glavi.

Bulterier se je nato napotil k drugemu predstavniku oblasti, ta pa se je najprej umaknil, nato skušal zbežati, nekaj sekund kasneje pa je potegnil službeno pištolo in psa ustrelil v glavo. Bulterier je mrtev obležal v mlaki krvi.

Anderson je povedal, da je kljub šoku takoj skočil do svojega psa, vendar ga je strelec zgrabil in mu preprečil nadalnje gibanje. Andersenu se je povsem nerazumljivo zdelo tudi dejstvo, da je policist streljal v neposredni bližini svojih kolegov, na poti krogel pa se je znašel tudi sam. Ravnanje policista je označil ne le za skrajno brutalno ampak tudi za povsem neodgovorno.