Motiv streljanja v Mariboru: Maščevanje iz ljubosumja

Osumljeni 54-letnik, ki bo jutri prepeljan k preiskovalnemu sodniku, je bil že lani obravnavan zaradi nasilja v družini.

Objavljeno
05. oktober 2017 17.44
Be. B., STA
Be. B., STA

Maribor - Včeraj je v Mariboru prišlo do strelskega obračuna, v katerem je umrl 52-letni moški.  Kot je povedal pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl, je bil motiv za dejanje maščevanje iz ljubosumja; 54-letnega osumljenca pa so pridržali in ga bodo v petek prepeljali k preiskovalnemu sodniku.

Poleg smrtne žrtve, je bila ena oseba ranjena

Po dosedanjih ugotovitvah se je osumljeni pripeljal z osebnim avtomobilom po Titovi cesti, svoje vozilo ustavil ter peš stopil do drugega vozila, ki je na križišču čakalo na zavijanje v levo proti Ulici Pariške komune. Pristopil je k sopotnikovim vratom in začel streljati s pištolo. 52-letni sopotnik je strelnim ranam podlegel, 57-letni voznik je bil ustreljen v roko in se je umaknil v prostore bližnje stavbe, drugi sopotnik, star 38 let, na zadnjem sedežu pa ni bil poškodovan in je ostal v vozilu.

Lažje poškodovani moški se trenutno nahaja v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, v obračunu pa je bilo poškodovano še eno osebno vozilo, ki je prav takrat pripeljalo v nasprotni smeri.

Po besedah Kolbla se je osumljeni policistom na kraju dogodka predal sam. Trenutno je v policijskem pridržanju, od tam pa bo v petek odšel k preiskovalnemu sodniku. Preiskava sicer še poteka, zato več podrobnosti za zdaj kriminalisti ne razkrivajo, je pa Kolbl še dodal, da ta poteka v smeri kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Osumljenec doma skrival orožje

Kolbla je potrdil, da je bil pridržani 54-letnik maja lani obravnavan zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. Takrat se je po opravljeni preiskavi stanovanja tudi izkazalo, da doma hrani več kosov kratko- in dolgocevnega strelnega orožja, ki so mu ga skupaj z okoli 2500 naboji zasegli. Do sodnega razpleta omenjene zadeve še ni prišlo, je pa takrat osumljeni dobil tudi prepoved približevanja.

Po ugotovitvah policije osumljeni za dve pištoli, ki ju je imel pri sebi, ni imel dovoljenja, kje jih je dobil, pa bo pokazala nadaljnja preiskava. Ob dejanju je izstrelil več deset nabojev, pri sebi je imel namreč več nabojnikov, bolj natančen pa Kolbl zaradi interesa preiskave ni želel biti. Danes kriminalisti sicer nadaljujejo tudi balistični ogled vozila.

Čeprav podrobnosti medsebojnih razmerij med osumljenim in žrtvijo ni želel razkriti, pa je potrdil, da sta se poznala. Po predaji je bil osumljeni pripravljen sodelovati s kriminalisti.