Na avtocesti med Kozino in Divačo vozil s hitrostjo 249 kilometrov na uro

Tudi slovenski policisti sodelujejo v vseevropski akciji nadzora hitrosti.

Objavljeno
17. april 2015 12.02
Šola
J. M., kronika
J. M., kronika

Koper − Ta teden poteka vseevropski nadzor hitrosti, v okviru katerega smo slovenski policisti včeraj, 16. aprila, izvedli prvi »maraton nadzora hitrosti«. Vseevropski nadzor hitrosti bo sicer potekal med 13. in 19. aprilom 2015.

Kot je sporočila Anita Leskovec, predstavnica koprske policijske uprave za odnose z javnostjo, so se včeraj maratonu nadzora priključili tudi na Policijski upravi Koper. Potekal je med 6. in 18. uro na celotnem območju.

V tem času so policisti ugotovili 110 kršitev, od tega so 76 voznikov ustavili, 34 pa jih je bilo izmerjenih brez asistence policistov, kar pomeni, da jim bodo plačilni nalogi poslani po pošti. Kar 48 kršitev je bilo ugotovljenih v naselju, 22 zunaj naselja, 40 pa na avtocesti.

Najvišja izmerjena hitrost je bila na avtocesti med Kozino in Divačo, kjer je voznik osebnega avtomobila s koprskega registrskega območja vozil s hitrostjo 249 kilometrov na uro. Izredno veliko hitrost in s tem tudi prekršek so policisti ugotovili s statičnim merilnikom hitrosti. Cestnemu dirkaču bodo po pošti poslali plačilni nalog, in sicer globa 1200 evrov in devet kazenskih točk.

Med poostrenim nazorom so policisti ugotovili tudi nekaj drugih kršitev in zasegli so eno osebno vozilo, ker je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja.

Vseevropski poostreni nadzor hitrosti poteka naprej vse do nedelje. Policisti bodo ob rednem delu opravljali meritve hitrosti na tistih točkah, kjer je bilo z analizami ugotovljeno, da izstopajo glede na število prometnih nesreč, in na točkah, kjer si to želijo občani in so svoje predloge izrazili po spletni strani policije v posebni rubriki »predlagaj prometno kontrolo«.

Hitrost je namreč še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Zmanjšajte hitrost in ohranite dragocena življenja.