Na avtocesti zapeljal vzvratno in povzročil verižno trčenje

Trije udeleženci so se lažje telesno poškodovali. Skupna materialna škoda znaša okrog 57.000 evrov.

Objavljeno
09. januar 2016 20.04
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Murska Sobota − Na pomurski avtocesti med Lipovci in Mursko Soboto je danes okoli 8.50 prišlo do verižnega trčenja, zaradi katerega je bil odsek proti Mariboru nekaj ur zaprt.

Verižno trčenje je po pisanju Slovenske tiskovne agencije povzročil voznik osebnega vozila, romunski državljan, ki je zgrešil izvoz za Mursko Soboto, ustavil in zapeljal vzvratno. Vanj je najprej trčil tovornjak, v tega pa voznik osebnega vozila. Nato je zaradi neprilagojene hitrosti prišlo do trčenja še petih osebnih avtomobilov.

V nastajajoči koloni je pozneje prišlo še do drugih prometnih nesreč, in sicer trčenja avtobusa in osebnega avtomobila, trčenja dveh tovornih vozil in na uvozu na avtocesto še trčenja tovornega vozila in osebnega avtomobila, piše STA.

V prometnih nesrečah so bili udeleženi državljani Romunije, Slovenije, Madžarske, Italije in Ukrajine. Trije udeleženci so se lažje telesno poškodovali. Skupna materialna škoda na vozilih, zaščitni ograji in prometnih znakih znaša okrog 57.000 evrov.

Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu, so še navedli na policijski upravi Murska Sobota.