Na begu pred policijo pridelal 80 let zapora

Američan David Sullivan je priznal krivdo za 46 kaznivih dejanj, ki jih je zagrešil med dveurnim begom pred policijo.

Objavljeno
04. maj 2015 12.07
ap+Census Bureau Shooting
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Denver − Policisti so 37-letnega Američana Davida Sullivana julija lani poskušali ustaviti zaradi prometnega prekrška, vendar se ta ni zmenil za njihove ukaze in je s pospešeno hitrostjo zapeljal naprej. Z njim v avtomobilu je bila tudi 17-letna najstnica. Med begom sta zapustila prvi avtomobil in si s pomočjo pištole in groženj prisvojila drugo vozilo. Njun beg so v živo spremljale tudi televizijske kamere iz helikopterja, s katerih je bilo videti, da je bil moški oborožen. Na televizijskem posnetku je razločno vidno, da v eni roki drži avtomatsko vojaško puško, v drugi roki pa pištolo, poroča ameriški spletni portal Huffingtonpost.

Par se je nato ločil, Sullivan je vdrl v bližnjo hišo, iz katere je ukradel avtomobil, vendar ni prišel daleč, saj se je kmalu zaletel. S pomočjo orožja je poskušal priti še do drugih avtomobilov, vendar so ga policisti prej aretirali. Na sojenju je priznal 46 kaznivih dejanj, ki mu jih je očitalo tožilstvo, med drugim za oborožen napad, oborožen rop, uporabo smrtonosnega orožja pod vplivom drog. Sullivan je bil namreč v času bega pod vplivom kokaina.

Zaradi sodelovanja pri begu se bo morala z obtožnico soočiti tudi 17-letna najstnica, ki na sojenje čaka na sodišču za mladoletne.