Na bruseljskem letališču spektakularen rop diamantov

Oboroženi neznanci so napadli vozilo za prevoz dragocenosti in pri tem ukradli 120 mošnjičkov diamantov.

Objavljeno
19. februar 2013 11.38
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Bruselj - Neznanci so v ropu na bruseljskem letališču ukradli 120 mošnjičkov diamantov. Vrednost ukradenih diamantov še ni znana, je po pisanju Slovenske tiskovne agencije danes v Bruslju dejala predstavnica bruseljskega tožilstva. Po poročanju različnih belgijskih medijev naj bi bila vrednost ukradenih diamantov po zadnjih navedbah okoli 37 milijonov evrov.

Iskanje roparjev po navedbah tožilstva poteka. Prav tako še ni nič znanega o njihovi identiteti. Po nekaterih navedbah naj bi pri ropu, ki je v ponedeljek zvečer trajal zgolj nekaj minut, sodelovalo osem moških.

Ukradene diamante naj bi pripeljali iz pristanišča Antwerpen, ki velja za središče svetovne trgovine z diamanti. Kdo je bil naslovnik pošiljke po pisanju STA prav tako ni znano.

Tiskovna predstavnica Svetovnega centra diamantov v Antwerpnu Caroline De Wolf je dejala, da gre pri ropu za »velikanski znesek« in da naj bi šlo za enega največjih ropov doslej. Ob tem je dejala, da naj bi bil plen vreden 50 milijonov dolarjev. Prvotno so belgijski mediji poročali, da naj bi bila vrednost plena 350 milijonov evrov.