Na Celjskem lani sedem mrtvih voznikov enoslednih vozil

Na splošno policisti PU Celje opažajo poslabšanje varnosti v cestnem prometu.

Objavljeno
27. marec 2014 15.21
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Vozniki in potniki motornih koles in koles z motorjem ter kolesarji so poleg pešcev daleč najbolj ogroženi udeleženci cestnega prometa in vsaka prometna nesreča, v kateri so udeleženi, se lahko konča z najhujšimi posledicam.

V lanskem letu so policisti na območju Policijske uprave Celje zabeležili splošno poslabšanje varnosti v cestnem prometu ter tudi slabšo varnost pri voznikih enoslednih vozil v primerjavi s preteklimi leti, ki se na ravni celotne Slovenije, sicer iz leta v leto izboljšuje.

V prometnih nesrečah je na omenjenem območju lani umrlo sedem voznikov enoslednih vozil - dva kolesarja, voznica kolesa z motorjem in štirje motoristi.

Najpogostejši vzrok prometnih nesreč enoslednih vozil je po podatkih PU Celje še vedno neprilagojena hitrost, sledijo stran in smer vožnje, neupoštevanje prednosti ter nepravilna prehitevanja in prekratka varnostna razdalja.

Pri prometnih nesrečah, v katerih so udeleženi voznik enoslednih vozil ne gre prezreti dejstva, da več kot polovico le teh povzročijo ostali vozniki, opozarjajo celjski policisti.