Na Gorenjskem voda zalivala kleti

Gorenjsko je v popoldanskih urah zajel močan naliv. Posredovali so gasilci.

Objavljeno
28. julij 2016 21.55
mpi*Neurje
Pi. K., STA
Pi. K., STA
Ljubljana - Gorenjsko je v popoldanskih urah zajel močan naliv. Na območju občin Šenčur, Kranj in Radovljica je meteorna voda zalivala kletne in stanovanjske prostore, posredovati so morali gasilci. Gasilci so posredovali tudi v Semiču pri sproženem plazu in drevesu, ki je padlo na cestišče, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V Hotemažah v občini Šenčur je okoli 15. ure zaradi močnega dežja meteorna voda zalila klet stanovanjskega objekta, v Kranju pa je v stanovanjskih blokih meteorna voda zatekala v stanovanja. Posredovali so gasilci, ki so odmašili odtočne cevi. Prav tako je okoli 16. ure meteorna voda zalila klet objekta v Radovljici.

Okoli 15. ure pa se je v Semiču v Beli Krajni sprožil plaz. Gasilci so plazišče ustrezno zavarovali, prizorišče pa sta si ogledala občinska predstavnika. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Gasilci so v Semiču posredovali še na cestišču, kamor je padlo drevo in zdrsnila zemljina. Drevo so razžagali in odmaknili, zemljino pa bodo odstranile pristojne službe, še sporočajo z uprave za zaščito in reševanje.