Na gorenjski avtocesti umrl 53-letni voznik

Zaradi nesreče je bila nekaj časa zaprta gorenjska avtocesta, ki je zdaj znova odprta.

Objavljeno
06. maj 2013 08.16
zabkar*smrtna KR
Š. P., Mo. Z., Delo.si
Š. P., Mo. Z., Delo.si

Kranj - Na gorenjski avtocesti se je zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je 53-letni voznik osebnega avtomobila iz Jesenic trčil v kovinsko odbojno ograjo in se začel prevračati. Pri tem je padel iz vozila in zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče. V nesreči se je telesno poškodoval tudi 37-letnik z Jesenic, so po pisanju Slovenske tiskovne agencije sporočili s PU Kranj.

Zaradi nesreče je bila nekaj časa zaprta gorenjska avtocesta, ki je zdaj ponovno odprta.

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 53-letni voznik na ravnem delu ceste iz voznega pasu zapeljal skrajno levo, na prehitevalni pas, in silovito trčil v kovinsko odbojno ograjo, ki ločuje vozišči. Po trčenju je njegovo vozilo odbilo v travnato brežino ob avtocesti, kjer se je vozilo začelo prevračati. Voznik je med prevračanjem padel iz vozila in zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Policisti so vozilo zasegli in zanj odredili izvedeniški pregled. O nesreči so obvestili tudi državno tožilko in preiskovalno sodnico.

Na gorenjskih cestah je v letošnjem letu zaradi posledic prometnih nesrečah umrlo že sedem udeležencev, na vseh slovenskih cestah pa je to že 33 letošnja smrtna žrtev.