Na Hrvaškem priprli Slovenca zaradi poskusa podkupovanja

56-letnik je v nedeljo v hrvaški Istri storil prometni prekršek, namesto da bi plačal kazen, pa je policistu ponudil denar.
Objavljeno
11. september 2017 14.30
iza*Policija
Mo. Č., STA
Mo. Č., STA
Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je kazensko ovadil 56-letnega slovenskega državljana, ki ga bremenijo poskusa podkupovanja policista. Slovenski državljan je v nedeljo nedaleč od Buj v hrvaški Istri storil prometni prekršek, namesto da bi plačal kazen, pa je policistu ponudil denar.

Hrvaški policisti so v nedeljo popoldne zaradi prometnega prekrška na istrski avtocesti na območju Buj ustavili avtomobil znamke renault s slovensko registracijo, ki ga je vozil 56-letni slovenski državljan, je danes na svoji spletni strani sporočila policijska uprava hrvaške Istre.

Potem ko so policisti Slovenca seznanili z razlogom, zakaj so ga ustavili, in z višino kazni, je 56-letnik policistu »ponudil in dal denar« z namenom, da bi se izognil kazni za prometni prekršek, so dodali. Po kazenski ovadbi so osumljenca danes prepeljali v pripor na Reki.