Na Hrvaškem zaplenili 806 kilogramov konoplje

Hrvaški preiskovalci so v akciji »Nikita« na območju Šibenika odkrili 806 kilogramov konoplje.

Objavljeno
10. december 2014 10.57
Posodobljeno
10. december 2014 14.00
jaksetic/konoplja
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Zagreb − Hrvaški preiskovalci so razkrinkali in razbili kriminalno združbo 11 ljudi, ki se je ukvarjala s tihotapljanjem konoplje. Pri tem so aretirali deset ljudi, med njimi je osem Hrvatov in dva državljana BiH, v tihotapljenje je vpleten tudi Albanec, ki pa se ne nahaja na območju Hrvaške, poroča spletni portal Jutarnji list.

Trije izmed aretiranih so organizirali kriminalno združbo, trije so skrbeli za transport in tihotapljenje droge po morskih poteh, preostalih pet pa je je bilo zadolženih za transport droge po notranjosti Hrvaške, je na novinarski konferenci povedal pomočnik načelnika posebne policijske enote urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu Krunoslav Horvat. Tri izmed osumljenecev so v preteklosti že obravnavali zaradi zlorabe drog.

Na območju šibeniškega akvatorija so preiskovalci odkrili plovilo, na katerem je bilo 770 paketov. V njih je bilo skupno 806 kilogramov konoplje. S prodajo na drobno bi lahko s tako količino zaslužili več kot štiri milijone evrov.