Na murskosoboškem območju odvzeli štiri vozniške

V okviru nadzora voznikov med martinovanjem so policisti v Murski Soboti opravili nadzor nad 212 vozniki.

Objavljeno
14. november 2014 10.09
oba*Dragotinci: Policisti PU Murska Sobota
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Murska Sobota − Policisti so med 7. in 11. novembrom na območju Policijske uprave Murska Sobota izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. V tem času so odredili 212 preizkusov alkoholiziranosti. Pri devetih voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola, pri petih je bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, štirje pa so to mejo presegli in ostali brez vozniškega izpita. Poleg 18 kazenskih točk pa so si prislužili še globo v višini 1200 evrov.

»Najvišja koncentracija alkohola je sicer znašala 1,03 mg/l pri vozniku osebnega avtomobila,« so sporočili iz murskosoboške policije. V dveh primerih so avtomobil zasegli, ker voznika nista imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega so v času akcije ugotovili še 201 drugo kršitev cestnoprometnih predpisov, za kar je bila kršiteljem izrečena globa.

»Martinovanje se ta konec tedna še nadaljuje, zato ponovno pozivamo vse voznike: če uživate alkohol, ne sedajte za volan,« še opozarjajo na policiji.