Na nadaljevanju sojenja prevaljskemu županu zaslišanih več prič

Matic Tasič obtožbe o zlorabi položaja zavrača. Sojenje se bo nadaljevalo 2. aprila.

Objavljeno
12. februar 2014 15.24
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Slovenjs Gradec - Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu se je danes nadaljevalo sojenje županu Občine Prevalje Maticu Tasiču, ki je osumljen zlorabe položaja v povezavi s posli podjetnika Matjaža Ivartnika. Zaslišanih je bilo več prič, sojenje pa se bo nadaljevalo 2. aprila z zaslišanjem grafologa, ki ga je predlagala Tasičeva obramba, piše STA.

Obtožnica Tasiča bremeni zlorabe položaja v letu 2007 v povezavi s poslovanjem gradbenih podjetij prevaljskega gradbinca Matjaža Ivartnika, Ivartnik SGD in Beton Gradnje, ki sta takrat za občino gradili kanalizacijski sistem na Šentanelu in športno igrišče na Prevaljah.

Tasič, ki navedbe iz obtožnice zavrača, naj bi položaj zlorabil s tem, ko naj bi med drugim kot uradna oseba občine s podpisi listin prispeval k temu, da naj bi si Ivartnikovi podjetji s prodajo terjatev do občine družbama Prvi faktor in LHB Finance pridobili protipravno premoženjsko korist v višini okoli 300.000 evrov.

Med drugim sta bila danes na zaslišanju soočena nekdanji tajnik Občine Prevalje Stanislav Kumprej in podjetnik Matjaž Ivartnik, ki sta vztrajala pri svojih preteklih navedbah, ko sta posamično že bila zaslišana. Nekdanja računovodkinja v Ivartnikovem podjetju Anja Kranjčan pa je v zaslišanju med drugim povedala, da je bila njena naloga knjiženje dokumentov, ki sta jih njej prinesla zakonca Ivartnik, ni pa preverjala predloženih pogodb in računov.

Zaslišani so bili še Tanja Noskovič iz družbe LHB Finance, direktor podjetja Advancing Trade Matjaž Car in izvedenka finančne stroke Marija Bricman. S tem so se zaslišanja prič v tem postopku končala, bo pa na zaslišanje za prihodnjo obravnavo 2. aprila vabljen izvedenec grafolog, ki bo do takrat pregledal tudi danes pred sodiščem podane podpise Matica Tasiča.