Na obali poteka obsežna kriminalistična preiskava

Na območje izolske pasje plaže so prišli tudi potapljači in reševalci.

Objavljeno
04. oktober 2016 16.48
Boris Šuligoj, Ma. F.
Boris Šuligoj, Ma. F.

Koper, Izola - Večja skupina specialcev je v več obalnih krajih od poldneva aretirala že več ljudi, ki so utemeljeno osumljeni organiziranega kriminala. S policijske uprave Koper so sporočili, da gre za obsežno kriminalistično preiskavo s področja organizirane kriminalitete in da bodo več informacij posredovali, ko bo preiskava zaključena. Ugibamo lahko, da gre za člane kriminalne združbe, ki se verjetno ukvarja s trgovino z mamili, orožjem, ilegalnim prehajanjem meje in podobnim. Na policijski upravi nam Anita Leskovec zaradi interesa preiskave še ni hotela povedati, ali gre samo za domačine ali tudi tujce.

So pa spletni mediji že objavili, da so ljudje opazili večje število specialcev v polni opremi v Izoli v bližini Ladjedelnice in Delamarisa. Na območje izolske pasje plaže so prišli tudi potapljači in reševalci. V bližini ladjedelnice sta dva moška v civilu z belega avta skušala sneti registrske tablice. V Verdijevi ulici v Izoli so specialci vstopili v eno hišo. V Kopru pa je akcija potekala v Ulici 15. maja (nedaleč od Policijske uprave), kjer so nekaj po poldnevu aretirali neznanca.

Policija išče osumljenega Shqiprona Hoxhaja

Koprski kriminalisti iščejo 27-letnega moškega Shqiprona Hoxhaja iz Izole, ki je osumljen več kaznivih dejanj. Nazadnje je bil opažen danes okoli poldneva na ulici 15. maja v Kopru. Iskanje osumljenca je povezano z današnjo obsežno kriminalistično preiskavo.

Policija poziva vse, ki bi omenjenega moškega opazili, da o tem nemudoma obvestijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

                     Policija išče 27-letnega Shqiprona, ki je osumljen več kaznivih dejanj. Foto: PU Koper