Na območju nekdanje tovarne Tiki v Ljubljani zgorel lesen objekt s hladilniki

Gasilcem je uspelo požar ustaviti pred sosednjim objektom podjetja Želva in preprečiti še veliko večjo škodo.

Objavljeno
31. avgust 2016 09.15
vidic/gasilci
Š. P., STA
Š. P., STA

Ljubljana - Na območju nekdanje tovarne Tiki v Ljubljani je v torek okoli 21. ure zagorel lesen objekt, ki so ga uporabljali kot začasno skladišče gostinske opreme, hladilnikov. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 400.000 evrov škode. Prve ugotovitve kažejo, da bi bil lahko požar posledica kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Najemnik objekta je znani gostinec Husko Hajdarpašić, lastnik podjetja Seam, ki ima v Ljubljani več gostinskih lokalov, je poročal Pop TV. Stavba, v kateri je pogorela gostinska oprema, ni bila zavarovana, je za televizijo povedal Hajdarpašić.

Policisti so ponoči kraj zavarovali, z ogledom kraja požara pa nadaljevali danes. V lesenem objektu, velikem 20 krat 10 metrov, so bili prostori z gostinsko opremo, ki je prav tako zgorela. Poškodovan ni bil nihče. Zaradi vročine in ognja sta bili poškodovani še fasada in stekla bližnje stavbe, so sporočili s policije.

Kot poroča uprava za zaščito in reševaje, je posredovalo 82 ljubljanskih poklicnih in prostovoljnih gasilcev, ki jim je uspelo že močno razširjen požar ustaviti pred sosednjim objektom podjetja Želva in preprečiti še veliko večjo škodo.