Na Raduhi umrl planinec

Na Raduhi je danes izgubil življenje 40-letni policist G. M. iz Mežice, alpinist

Objavljeno
02. januar 2016 18.13
M. K.
M. K.

Črna na Koroškem - Na Raduhi je danes okoli 16. ure izgubil življenje 40-letni policist iz Mežice, alpinist, član Gorsko reševalne službe Koroške. Dopoldne se je povzpel na goro po zavarovani poti, medtem ko je njegova družina nadaljevala pot pot proti vrhu gore, po običajni planinski poti. Ker se s poti ni vrnil, je žena poklicala pomoč.

V obsežni iskalni akciji, v kateri je sodelovalo 35 gorskih reševalcev s Koroške, gorska policijska enota policijske uprave Celja ter helikopter Slovenske vojske, so pogrešanega našli mrtvega. Vse kaže, da je do tragične nesreče prišlo zaradi zdrsa.

Preden so prejeli obvestilo o pogrešanem kolegu in posredovali na Raduhi, so se gorski reševalci znova odpravili na Peco, kjer so danes opazili novo požarišče. S pomočjo gasilcev so devet kvadratnih  metrov veliko območje, kjer je tlelo, ročno prekopali, zalili z vodo, ki so jo prinesli s seboj in nanj nametali še sneg. Na terenu so bili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Črna na Koroškem, Prevalje in Kotlje ter člani poklicne gasilske enote Ravne na Koroškem in Gorske reševalne službe Koroške. Pri gašenju požara je sodeloval tudi helikopter Slovenske vojske. Ogenj je zdaj pogašen, nevarnosti za pohodnike ni več, je za STA povedal vodje intervencije Peter Ozimic.