Nad planino Zaprikraj umrl češki pohodnik

Na brezpotju nad planino je 35-letni Čeh zdrsnil po pobočju. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče.

Objavljeno
28. julij 2014 12.36
imo/GRS -VAJA DRAGA 2010
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Kobarid − Kljub slabi vremenski napovedi sta se Čeha, stara 21 in 35 let, v nedeljo odpravila na planinsko turo s planine Zaprikraj na gorske vrhove Vršič in Kal v Krnskem pogorju. Pohodnika sta popoldne sestopala po brezpotju v smeri planin Zaprikraj in Preddolina, ko je na strmem kamnitem pobočju nad planino Zaprikraj 35-letnemu pohodniku zdrsnilo, zaradi česar je padel po strmem pobočju in negiben obležal med skalovjem. »Zaradi posledic padca je 35-letni češki državljan na kraju dogodka podlegel telesnim poškodbam (hude poškodbe glave in hrbtenice),« so spročili iz novogoriške policijske uprave.

Drugega pohodnika, ki ni bil poškodovan, so kasneje v dolino pospremili pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin. Poleg tolminskih gorskih reševalcev je bila na kraj gorske nesreče napotena tudi dežurna helikopterska ekipa GRS z Brnika z zdravnikom, v ekipi pa je bil tudi policist gorske policijske enote.

Zdravnik iz Tolmina je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, policisti pa so tujo krivdo izključili.