Nadaljevanje sojenja v zadevi Balkanski bojevnik z branjem listin

Na prejšnji glavni obravnavi je Fabjančič bral dokumentacijo italijanskih organov. Danes je na vrsti slovenska.

Objavljeno
07. junij 2011 07.35
Posodobljeno
07. junij 2011 07.35
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Ob 9. uri je pred ljubljanskega okrožnega sodnika Gorazda Fabjančiča ponovno stopilo 17 obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik.

Na prejšnji glavni obravnavi je Fabjančič bral dokumentacijo italijanskih organov, danes pa je na vrsti slovenska dokumentacija.

Med branjem italijanskih listin na obravnavi minuli četrtek je obramba vseskozi opozarjala, da prebrane listine nimajo nikakršne zveze z obtoženimi.

Zagovornik prvoobtoženega Dragana Tošića Luka Zajc je celo zatrdil, da listine italijanskih organov Tošića razbremenjujejo.

Na očitke obrambe je okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar pojasnila, da so bile Loptice, kakor so Italijani poimenovali preiskavo, del mednarodne preiskave, zato je po njenih besedah normalno, da se zadeve dopolnjujejo in se jih torej ne da "iztrgati iz konteksta in izvajati samo posamezne dokaze".

Kot je namreč potrdila, obstaja neposredna povezava med slovenskimi obtoženci in združbo, ki so jo obravnavali italijanski varnostni organi.

Sojenje domnevnemu slovenskemu delu narkokartela t. i. kralja kokaina Darka Šarića se je začelo 10. maja. Na zatožno klop so poleg Tošića sedli še brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.