Nakradli za 6500 evrov robe

Policisti so prijeli madžarske državljane, ki so po trgovinah v Ljubljani, Celju in Velenju kradli oblačila in obutev.

Objavljeno
21. junij 2013 11.13
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Trije madžarski državljani, stari 35, 39 in 40 let, so se v Slovenijo pripeljali z namenom, da bi v različnih trgovinah ukradli čim več različnih stvari. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je omenjena trojica najprej kradla v poznanem trgovskem centru v Ljubljani, kjer jim je uspelo ukrasti za dobrih 2.000 evrov oblačil in obutve.

S tatvinami je trojica nadaljevala v Velenju, kjer so iz trgovin trgovskega centra uspeli odnesti za okoli 1.200 evrov oblačil in obutve.

Njihova naslednja tarča je bil trgovski center v Celju, kjer pa je njihovo sumljivo obnašanje opazil občan in o tem obvestil policijo. V Celju je trojica sicer uspela v dveh trgovskih centrih ukrasti za dobrih 3.200 evrov oblačil, obutve, športnih izdelkov, posteljnine, zaves in drugih stvari.

Na vseh lokacijah so skupno nakradli več sto različnih izdelkov. Dobro izurjeni tatovi so se organizirali tako, da je 35-letnik običajno v avtomobilu na parkirišču z ukradenih stvari odstranjeval etikete in varovala in čakal, da odpelje pajdaša in ukradene stvari, tatvine pa sta izvrševala 39-letna ženska in leto dni starejši moški.

Policisti so po prijavi občana trojico tatov prijeli in jim vse ukradene stvari zasegli. Vsi trije madžarski državljani so brezposelni, eden od njih je brez prihodkov, ostala dva pa sta občasna prejemnika socialne pomoči. Najstarejši je bil v svoji domovini v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj.

Policisti so vse tri privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je 39-letnici in 40-letniku odredil pripor, najmlajšega pa je izpustil na prostost.