Namerno trčil v drevo, da bi testiral zračne blazine

Policisti so 45-letnemu Nemcu odvzeli vozniško dovoljenje in ga poslali k psihologu.

Objavljeno
16. maj 2013 14.43
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Berlin-  Petinštiridesetletni Nemec ni bil prepričan, ali zračne blazine v njegovem fordu mondeu pravilno delujejo, pa se je odločil, da bo na svojevrsten način to preveril - namerno je z avtomobilom trčil v drevo.

Ko so na kraj nesreče prišli policisti, je voznik v prtljažnik ravno pospravljal odbijač in druge dele avtomobila, ki so pri trku odpadli, doma pa jih je nameraval ponovno pričrstiti na svoje mesto. Uwe Schrager, ki je bil v času nesreče popolnoma trezen, je policistom priznal, da se je v drevo zaletel namerno.

»Vedel sem, da je avto opremljen z zračnimi blazinami, nisem pa bil prepričan, da pravilno delujejo. Sklepal sem, da se je, v primeru, da bi bilo z njimi kaj narobe, bolje v nekaj zaleteti pri nizki hitrosti, ko lahko še preživim,« je povedal policistom.

Njegov načrt pa sta skalili dve zadevi - pred trkom je Schrager mislil, da bo lahko zračne blazine ponovno pospravil na svoje mesto, a se je zmotil, prav tako pa zavarovalnica, ker je nesrečo povzrolčil namenoma, ni hotela povrniti denarja za nastalo škodo.

Policisti so mu še odvzeli vozniško dovoljenje in ga poslali k psihologu: »Kot kaže je voznik najprej dvakrat trčil v zid, ker se zračne blazine niso sprožile, pa je trčil še v drevo. To ni normalno obnašanje,« je povedal tiskovni predstavnik policistov v kraju Goslar.