Namesto, da bi jo aretirala, plačala ukradeno

Obubožana Američanka je nakradla hrano za svojo družino, kar je opazila policistka in se odločila, da ji pomaga.

Objavljeno
24. oktober 2013 14.06
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Miami - Brezposelna mama štirih otrok je v nakupovalnem centru v Miamiju poskušala ukrasti za 300 dolarjev hrane, da bi nahranila lačna otroka.

Pri dejanju jo je zalotila policistka, a namesto, da bi jo aretirala, se je odločila ženski pomagati. »Če bi jo poslala v zapor, to ne bi ničesar rešilo,« je povedala 23-letna policistka, ki je Jessici Robles nato plačala tretjino nakupljenega. »Nimamo visokih plač, a 100 dolarjev sem lahko pogrešila, oni niso imeli nič. In videti veselje otrok, ko smo domov prinesli vreče polne hrane! Odpirali so jih kot bi bila božnična darila,« je povedala 23-letnica, ki je v zameno prosila le, da Roblesova, ko si bo finančno nekoliko opomogla, pomaga nekomu drugemu.

A sreča je bila na Roblesovi strani. Ko so sosedje slišali zgodbo o obubožani mami, so se odločili, da ji bodo pomagali tudi oni. Zbrali so 700 dolarjev, ki bo družini omogočila kar nekaj nakupovalnih vozičkov hrane, direktor klicnega centra v mestu pa je Roblesovi celo ponudil službo. »Ostala sem brez besed. Ne morem verjeti, da so na svetu še dobri ljudje,« je za lokalno televizijsko postajo povedala presrečna Roblesova.