Nekdanji politik ranil bivšo ženo

Ivan Vogrin je menda vanjo vrgel plastična vrata.

Objavljeno
15. december 2014 16.01
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor
Maribor – Nekdanji nepovezani poslanec Ivan Vogrin se je po seriji obtožb zaradi poslovne goljufije zdaj na zatožni klopi znašel zaradi suma povzročitve lahke telesne poškodbe. Tožilstvu mu je naprtilo, da je v eno nekdanjih soprog vrgel plastična vrata. Utrpela je odrgnine in rano na glavi.

»Priznate ali ne?« je sodnica Tanja Husar vprašala Vogrina. »Ne,« je ta mirno odvrnil in zatrdil, da nekdanje soproge ni poškodoval on, sploh pa ne namerno.

Spor med nekdanjima zakoncema se je julija letos vnel zaradi plastičnih vrat pred hišo. Nekdanja Vogrinova življenjska sopotnica jih je snela, da so lahko z rešilnim avtom iz bolnišnice do hiše pripeljali njeno mater, Vogrin pa je kasneje zahteval, naj jih namesti nazaj.

To se ni zgodilo, je dejal Vogrin, zato je s pomočjo znanca zadevo vzel v svoje roke. A ko se je lotil dela, ni našel vijakov in tečajev, zato je bivšo ženo pobaral, kje so, ta pa mu je po njegovih besedah odvrnila: »Tam nekje, poišči sam.«

Zatem je beseda dala besedo in Vogrinova sta se sprla. Padale so težke besede, gospa ga je celo udarila s plastičnim vedrom po rami in z njim mahala po dvorišču, je trdil Vogrin. V jezi je takrat pograbil vrata in jih vrgel na prikolico, zato domneva, da se je bivša žena takrat zaletela vanje: »Opravičil sem se ji, da je prepir pripeljal tako daleč, da se je poškodovala.«

Izpoved oškodovanke je povsem diametralno nasprotna. O tem, da bi koga napadla z vedrom ali celo po pomoti udarila sebe, ni niti govora, v roki ga je imela zgolj zato, ker se je odpravila po fižol. Ker pa ni našel vijakov, se je začel Vogrin nanjo razburjati v slogu, da vsi živijo na njegov račun, zgrabil je vrata in jih vrgel vanjo: »Bila sem v šoku.« Vrata je zatem prijel še enkrat in jih znova vrgel v njo, zdi se ji, da je dobila udarec po glavi s kljuko.

Zatem je poklicala sestro, ta pa ji je svetovala, naj gre k zdravniku, kjer so ji zašili rano na glavi: »Ni bilo prvič, da me je fizično napadel in me pregovoril z – oprosti.« »Ste pomotoma zadeli ob vrata?« je zanimalo sodnico. »Če pa mi jih je vrgel,« je odvrnila. »Tako se je zagovarjal obdolženi,« ji je pojasnila sodnica. Oškodovanka se je takrat le obrnila in s prezirom pogledala Vogrina.

Sojenje se bo z zaslišanjem prič nadaljevalo konec februarja.