Nesreča s smrtnim izidom in smrt v požaru

V silvestrski noči je bilo 25 prometnih nesreč, 155 kršitev javnega reda in 57 kaznivih dejanj.

Objavljeno
01. januar 2013 07.39
Posodobljeno
01. januar 2013 07.39
zabkar*smrtna KR
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA

Ljubljana − V najdaljši noči v letu se je zgodilo več prometnih nesreč kot pred letom dni. Tokrat so jih policisti po podatkih Generalne policijske uprave obravnavali 25, lani pa 11. Tako letos kot lani pa je po ena oseba v nesreči izgubila življenje. So pa letos policisti obravnavali manj kršitev javnega reda in miru ter tudi manj kaznivih dejanj.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je minula noč minila mirno. Kot so za STA pojasnili v dežurni službi na upravi, so po polnoči zabeležili nekoliko več požarov v zabojnikih, kar sicer ni izstopajoče. Posebnih intervencij zaradi silvestrovanj pa ne beležijo.

V Gornjem Lenartu pri Brežicah se je danes okoli 4. ure zjutraj zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 24-letni voznik iz okolice Krškega je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Voznik osebnega vozila passat iz okolice Krškega je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in v dvojnem ovinku zapeljal naravnost. Vozilo je obstalo v potoku, voznik pa je ostal ukleščen. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

V Zgornji Ročici blizu Lenarta v Slovenskih goricah pa je v ponedeljek zvečer nekaj po 21. uri zagorelo v starejši stanovanjski hiši, v požaru pa je umrl človek. Ogenj je uničil ostrešje in strop objekta, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Policisti so v silvestrski noči torej obravnavali 25 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena oseba je bila poškodovana huje, 12 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 155 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 110-krat posredovali na javnih krajih in 45-krat v zasebnih prostorih, pridržali so 15 kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nikogar. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 21 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 12 tatvin, štiri lahke telesne poškodbe, dve povzročitvi splošne nevarnosti ter po eno kaznivo dejanje ropa, nevarne vožnje v cestnem prometu, hude telesne poškodbe in poskusa uboja.