Nesreča v Hotinji vasi: Policisti ovadili voznika

Policisti so ugotovili, da je tudi motorist pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in zato izgubil oblast nad motorjem.

Objavljeno
29. april 2013 17.20
zabkar*smrtna KR
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Maribor/Kranj - Policisti bodo zoper voznika osebnega vozila, udeleženca v petkovi nesreči v Hotinji vasi, v kateri je umrl motorist, podali kazensko ovadbo za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, piše Slovenska tiskovna agencija. Policisti so sicer ugotovili, da je tudi motorist pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in zato izgubil oblast nad motorjem.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so ugotovili, da je 46-letni motorist vozil po Hotinjski cesti v Hotinji vasi, iz smeri Račke ceste proti križišču s Piškovo ulico. V tem trenutku se je s stranske Piškove na prednostno Hotinjsko cesto z osebnim avtomobilom vključeval v promet 61-letni voznik. Ker je motorist vozil v naselju z neprilagojeno hitrostjo, je pričel močno zavirati, pri tem pa je izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču. Po padcu je trčil v osebni avtomobil. Na kraju so mu nudili prvo pomoč, vendar je za posledicami nesreče umrl.

Policisti bodo zadevo zaključili s podajo kazenske ovadbe na pristojno državno tožilstvo zoper 61-letnega voznika zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Med nedeljskim poostrenim nadzorom so mariborski policisti sicer ugotovili 14 kršitev voznikov enoslednih motornih vozil. Osmim kršiteljem je bila izrečena globa, šest kršiteljev pa so policisti opozorili. V petek pa so nadzor izvajali nad kolesarji in ugotovili 65 kršitev. Deset voznikov pa je ogrožalo varnost kolesarjev, še piše Slovenska tiskovna agencija.