Ni bila nesreča, šlo je za poskus umora z avtom

Najprej je kazalo, da se je pred diskoteko v Umagu zgodila prometna nesreča s pobegom.

pon, 29.07.2013, 21:00

Umag – Na prometno nesrečo s pobegom je spominjalo petkovo jutranje dogajanje pred diskoteko Planet v Umagu. Hrvaški policisti so po trku namreč iskali audi A4, ljubljanskih registrskih tablic, ki je povozil 23-letnega Slovenca. A je šlo, kot kaže, celo za poskus umora.

Po petkovi prometni nesreči na Ljubljanski ulici v Umagu, poleg diskoteke Planet, so tamkajšnji policisti pridobili podatek, da je malo po šesti zjutraj neznani voznik, v katerem sta bila še dva sopotnika, povozil 23-letnega slovenskega državljana in s kraja dogodka pobegnil, ne da bi poškodovanemu dal pomoč. Ranjenega fanta so reševalci odpeljali v puljsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, policisti pa so se podali v lov za povzročiteljem nesreče.

Slovenska policija še ni obveščena

Imeli so precej natančne podatke. Iskali so trojico v audiju A4, izdelanim v letih med 1995 in 1998, opečnate barve, priče so povedale, da je imel audi ljubljansko registracijo, ki je vsebovala številki pet in šest. Na begu niso bili prav dolgo, saj so jih policisti kmalu prijeli.

Po poročanju hrvaških medijev je preiskava razkrila, da ni šlo za nesrečo, ampak za naklepno dejanje. Ugotovitve kriminalistov in policistov kažejo na to, da je voznik 23-letnika namerno povozil, zato ga sumijo poskusa uboja, sopotnika pa pomoči pri tem kaznivem dejanju. Za dva so pravosodne oblasti odredile pripor.

O poskusu umora in aretaciji treh Slovencev hrvaški policisti kolegov pri nas do tega trenutka še niso obvestili.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se