Ni bila nesreča, šlo je za poskus umora z avtom

Najprej je kazalo, da se je pred diskoteko v Umagu zgodila prometna nesreča s pobegom.

Objavljeno
29. julij 2013 16.06
MIRNA NA DOLENJSKEM 12.10. 2011 odprtje novih bivalnih objektov Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni. Kamera. Foto: ALES CERNIVEC/Delo
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika
Umag – Na prometno nesrečo s pobegom je spominjalo petkovo jutranje dogajanje pred diskoteko Planet v Umagu. Hrvaški policisti so po trku namreč iskali audi A4, ljubljanskih registrskih tablic, ki je povozil 23-letnega Slovenca. A je šlo, kot kaže, celo za poskus umora.

Po petkovi prometni nesreči na Ljubljanski ulici v Umagu, poleg diskoteke Planet, so tamkajšnji policisti pridobili podatek, da je malo po šesti zjutraj neznani voznik, v katerem sta bila še dva sopotnika, povozil 23-letnega slovenskega državljana in s kraja dogodka pobegnil, ne da bi poškodovanemu dal pomoč. Ranjenega fanta so reševalci odpeljali v puljsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju, policisti pa so se podali v lov za povzročiteljem nesreče.

Slovenska policija še ni obveščena

Imeli so precej natančne podatke. Iskali so trojico v audiju A4, izdelanim v letih med 1995 in 1998, opečnate barve, priče so povedale, da je imel audi ljubljansko registracijo, ki je vsebovala številki pet in šest. Na begu niso bili prav dolgo, saj so jih policisti kmalu prijeli.

Po poročanju hrvaških medijev je preiskava razkrila, da ni šlo za nesrečo, ampak za naklepno dejanje. Ugotovitve kriminalistov in policistov kažejo na to, da je voznik 23-letnika namerno povozil, zato ga sumijo poskusa uboja, sopotnika pa pomoči pri tem kaznivem dejanju. Za dva so pravosodne oblasti odredile pripor.

O poskusu umora in aretaciji treh Slovencev hrvaški policisti kolegov pri nas do tega trenutka še niso obvestili.