Nova Gorica: Na smetišču našli truplo

Da bi bil moški lahko žrtev kaznivega dejanja, pričala rana na zatilju, a bo več razkrila obdukcija.

Objavljeno
24. februar 2016 17.38
tNa deponiji pri Stari Gori so nasli truplo Nova Gorica 23.02.2016 foto:Igor Mali
Jure Predanič
Jure Predanič

Nova Gorica – Sodna obdukcija na inštitutu za sodno medicino bo pokazala, ali je 59-letnik, čigar truplo so našli delavci centra za ravnanje z odpadki v Novi Gorici blizu naselja Stara Gora, umrl nasilne smrti. Najbolj sumljiva naj bi bila rana na zatilju.

Truplo naj bi včeraj po poročanju Primorskih novic našli komunalni delavci, ki na smetišče v Staro Goro med Rožno Dolino in Ajševico dovažajo smeti. Ti so takoj poklicali operativno-komunikacijski center. »Danes, 23. februarja, ob 9.54 je bila policija obveščena, da je bilo na območju Stare Gore pri Novi Gorici najdeno moško truplo. Na kraju so bili policisti in kriminalisti novogoriške policijske uprave, prav tako sta na kraj najdbe trupla odšla državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je nato odredil sodno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. V nadaljnjem postopku identifikacije je bilo ugotovljeno, da gre za 59-letnega moškega z območja novogoriške upravne enote,« je včeraj sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, ki pa zaradi »intenzivne kriminalistične preiskave« drugih podatkov ni hotel razkriti.

Kot so še poročale Primorske novice, so truplo v Staro Goro pripeljali med smetmi s smetarskim tovornjakom. Ker so smetarji ta zabojnik naložili v Novi Gorici, to pomeni, da je truplo ležalo v smeteh v enem od novogoriških zabojnikov.

Sodno obdukcijo naj bi preiskovalni sodnik sicer odredil zato, ker naj bi bili na truplu znaki, ki bi lahko kazali, da je bil moški pred smrtjo žrtev kaznivega dejanja.

Po poročanju časnika je bila najbolj očitna večja vbodna rana na zatilju.