Novogoriški kriminalisti prijeli preprodajalce heroina

Trojica je osumljena, da je več let oskrbovala odvisnike z območja Goriške, Ajdovske, Vipavske doline in Krasa.

Objavljeno
23. december 2013 16.23
reu/SLOVENIA/
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Noav Gorica - Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so v obsežni šestmesečni preiskavi, v kateri so sodelovali tudi z italijanskimi varnostnimi organi, razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog.

Že v začetku maja so pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma preprodaje heroina kazensko ovadili 29-letnika iz okolice Dornberka, v nadaljnji preiskavi pa so ugotovili, da je 29-letnik sodeloval s 36-letnim sokrajanom in 34-letnico iz Nove Gorice. Trojica je že več let redno oskrbovala odvisnike s širšega območja Goriške, Ajdovske, Zgornje Vipavske doline in Krasa, heroin pa so prodajali tudi italijanskim odvisnikom.

Na podlagi odredbe pristojnega novogoriškega Okrožnega sodišča so novogoriški kriminalisti konec prejšnjega tedna pri trojici opravili osebne in hišne preiskave in našli ter zasegli prepovedane droge in druge pripomočke, ki so jih uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo prepovedanih drog. Po opravljenih preiskavah so kriminalisti osumljencema, starima 29 in 36 let, odvzeli prostost in ju v petek s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper starejšega odredil pripor, zoper mlajšega pa hišni pripor.

Osumljenci, poleg obeh moških tudi 34-letnica, so utemeljeno osumljeni storitve 13 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.