Novomeški in sevniški policisti zasegli večjo količino orožja

Orožje in strelivo so našli pri 64-letniku z območja Ivančne Gorice ter pri njegovem vrstniku iz Sevnice.

Objavljeno
28. januar 2014 15.12
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Novo mesto - Novomeški kriminalisti in policisti so v zadnjih dveh dneh opravili hišno preiskavo pri 64-letnem moškem z območja Ivančne Gorice in mu zasegli večjo količino orožja in streliva. Sevniški policisti pa so prav tako pri 64-letniku iz okolice Sevnice zasegli strelivo, orožje in razstrelivo, so sporočili s PU Novo mesto.

Obe hišni preiskavi sta potekali na podlagi sodnih odredb, pri iskanju orožja pa so policisti uporabili službene pse. Moškemu z območja Ivančne Gorice so tako policisti med drugim zasegli več pištol, pušk, večjo količino streliva različnih kalibrov, pet kilogramov smodnika in tri orožne liste.

Pri njegovemu vrstniku iz okolice Sevnice pa so policisti zasegli doma izdelano puško, devet kilogramov gospodarskega razstreliva in več kosov lovskih nabojev.

Zoper oba 64-letnika bodo kriminalisti napisali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do pet let. Osumljeni z območja Ivančne Gorice je tudi član lovske družine, zato bodo zoper njega sprožili tudi upravne postopke za odvzem orožja.