Novomeški policisti zbirajo informacije za razjasnitev nesreče kolesarja

V prometni nesreči, ki se je zgodila pri kraju Petelinjek, se je hudo poškodoval kolesar. Voznik avtomobila je pobegnil.

Objavljeno
19. maj 2013 10.29
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Novo mesto - Pri kraju Petelinjek na območju Policijske uprave Novo mesto se je danes nekaj pred 10. uro zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval kolesar. Po prvih podatkih policije naj bi kolesarja med prehitevanjem oplazil voznik manjšega belega osebnega avtomobila, ki ga policija poziva, naj se javi, da razjasnijo okoliščine.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, je po prvih ugotovitvah policistov 56-letni kolesar vozil iz smeri Novega mesta proti Ratežu. Pri kraju Petelinjek naj bi ga na neprimerni bočni razdalji prehiteval voznik manjšega belega osebnega avtomobila in ga z vozilom oplazil. Kolesar je padel in hudo poškodovan obležal na vozišču, voznik pa je nadaljeval z vožnjo proti Ratežu.

Policisti pozivajo voznika udeleženega osebnega avtomobila in morebitne očividce nesreče, da zaradi razjasnitev okoliščin nesreče pokličejo na številko 113 ali na anonimno številko policije 080-1200.