Ob nezgodi v Petrolovem skladišču umrl delavec

Med obnovo pretakališča goriva je prišlo do eksplozije in požara, zaradi česar je umrl delavec, ki je padel z gradbenega odra.

Objavljeno
11. julij 2015 15.16
oseba, Fram pri Mariboru, 11.7.2015 foto: Tadej Regent/Delo
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor

Fram - Med izvajanjem vzdrževalnih del v Petrolovem skladišču v Framu (v občini Rače-Fram) je danes okrog 8.30 ure izgubil življenje en delavec. »Med obnovo pretakališča goriva je prišlo do eksplozije in požara,« nam je povedal vodja izmene na mariborskem javnem zavodu za zaščitno in požarno reševanje Marjan Fekonja.

Požar so takoj pogasili Petrolovi poklicni gasilci, ki so na kraju našli mrtvega delavca, še enega delavca pa so reševalci odpeljali na zdravljenje v univerzitetni klinični center Maribor. Po prvih informacijah je umrl moški, ki je med opravljanjem del (menda je menjaval neko cev) padel z gradbenega odra.

»Eksplozijo je povzročilo uhajanje hlapov, vzrok uhajanja pa pristojne službe še preiskujejo,« je pojasnil Fekonja. Po njegovih besedah so Petrolovi gasilci požar pogasili že pred prihodom mariborskih poklicnih gasilcev, slednji pa so pregledali kraj nezgode z eksplozimetrom. Skupno je bilo na kraju 12 gasilcev.

Znova zagorelo v Surovini

Že v petek pozno zvečer pa je zagorelo tudi v Lahovi ulici v Mariboru na deponiji z več sto kubičnimi metri odpadnega materiala na dvorišču podjetja Gorenje Surovina. Posredovali so mariborski poklicni gasilci ter prostovoljni gasilci iz Pobrežja, Brezja in Dogoš. Delavci podjetja Gorenje Surovina so z več delovnimi stroji tleči odpadni material premetali, gasilci pa so ogenj pogasili.