Obesil dveletnega sina, nato še sebe

Hrvat je po prepiru s partnerko, ki je zahtevala ločitev, uresničil grožnjo, da ne bo nikoli več videla svojega otroka.

Objavljeno
03. januar 2013 14.38
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Čakovec - Hrvaški par se je na Silvestrovo sprl, po prepiru pa je 25-letnik pograbil dveletnega sina, ki da ga bo peljal na igrišče v soseski.

Namesto tega sta se odpravila v drvarnico v sosednjem kraju, kjer je moški najprej obesil sina, nato pa še sebe. Ko se nekaj ur nista vrnila, je 24-letno mamo dveh otrok zaskrbelo in odpravila se je na obhod po mestu, da bi ju našla.

Ker iskanje ni obrodilo sadov, je poklicala njegove in svoje starše, nato še prijatelje, a nihče ni vedel, kje bi lahko bila njen mož in sin.

Odšla je na železniško postajo v domačem Čakovcu, da bi se odpeljala v sosednjo Gornjo Dobravo, kjer so živeli moževi starši, takrat pa je 24-letnica izvedela strašno novico. V drvarnici v bližini hiše, kjer sta njena živela tast in tašča, so našli trupli pogrešanih.

Pokojni je bil sicer znan kot alkoholik in nasilnež, pred kratkim pa je nekaj časa preživel tudi za rešetkami. Ko so ga izpustili, se je odnos med njim in partnerko po besedah njenega brata menda še poslabšal.

»Težave v zakonu sva imela že dolgo časa. Ni mi dovolil, da bi delala kot natakarica, nisem smela obiskovati prijateljic, sili me je v spolne odnose in me pretepal,« je povedala 24-letnica, ki je moža po prihodu iz zapora seznanila, da želi ločitev.

»Grozil mi je, da bo ubil otroka, a ga nisem jemala resno. Niti v sanjah si nisem predstavljala, da bi lahko kaj takšnega res storil,« je hrvaškim medijem povedala vdova.

Par je imel sicer še štiriletno hči, ki usodnega dne ni hotela z očetom in je preživela.