Oboroženci izropali trezor banke SKB

Kolikšen plen je zlikovcem uspelo odnesti iz sefov še ni znano, po zadnjih podatkih pa so izropali od 200 do 500 sefov.

Objavljeno
16. marec 2012 14.32
Sreda: Po drznem ropu sefov SKB banke v Ljubljani v noči na torek se nadaljuje obširna kriminalistična preiskava. Na dan pa prihajajo podrobnosti o pomanjkljivem varovanju sefov
C. R.
C. R.

Ljubljana - Več neznanih oboroženih moških je v ponedeljek nekaj pred 23. uro ob poprejšnji najavi vstopilo v Centralno depotno hišo banke SKB na Slovenski cesti v Ljubljani. Ob vstopu so onesposobili varnostnika, nato na silo odprli več sefov, po ropu, ki je trajal več ur in v katerem ni bil nihče poškodovan, pa pobegnili.

Kolikšen plen je zlikovcem uspelo odnesti iz sefov še ni znano, po zadnjih podatkih pa so izropali od 200 do 500 od skupaj 3200 oddanih sefov. Točen podatek bo znan, ko bodo kriminalisti delavcem banke SKB dovolili vstop v trezor in popis razdejanja.

Predsednica uprave SKB banke d.d. Cvetka Selšek je za TV Slovenija povedala, da so roparji v trezor vstopili legalno in pri tem uporabili vse varnostne kode. Selškova poudarja, da je vsa vsebina sefov preko sistema skupine Société Générale zavarovana, stranke pa je tudi obvestila, da bodo preko bančnega Zelenega telefona lahko karseda hitro izvedeli, v katere sefe je bilo v resnici vlomljeno. Na trgu pred trezorji so se včeraj namreč že zbirali domnevni oškodovanci.

Policija je bila o ropu obveščena šele v torek po 6. uri zjutraj. Po njenih podatkih sta dva izmed osumljencev temnejših las, ostrižena na gobico, imata tanjše brke, visoka pa sta približno 180 centimetrov. Stara sta kakih 30 let, močnejše postave in govorita srbohrvaško oziroma srbohrvaško in slovensko. Glede na izvedbo ropa so tatovi vsekakor predrzni in nevarni, policija pa morebitne očividce naproša, da informacije v zvezi z ropom sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 12-00.